Olet täällä

Liikunnan ja vapaa-ajan koulutus, liikunnanohjaaja (AMK)

Liikunnan ja vapaa-ajan koulutus, liikunnanohjaaja (AMK)

Liikunnanohjaaja on liikunta-alan asiantuntija, joka voi työskennellä monipuolisissa ohjaus-, koulutus- ja valmennustehtävissä. 

Liikunnanohjaaja voi toimia julkishallinnossa, kansalaisjärjestöissä tai yksityissektorilla. Työ voi sisältää hallinnollisia tehtäviä, kuten suunnittelua, markkinointia, organisointia ja johtamista. Liikunnanohjaaja voi työskennellä monipuolisissa ohjaus-, koulutus- ja valmennustehtävissä ja toimia myös yrittäjänä. Työn tavoitteena on ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin,urheilun ja elämyksellisten kokemuksien edistäminen.

Opinnot koostuvat liikunta-alan työelämätaidoista, pedagogiikasta, johtamisesta, palvelusta, myynnistä ja yrittäjyydestä ja tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta, jotka kytketään läheisesti oppimista edistäviin työelämäprojekteihin. Oppimista tuetaan tutkivan ja kehittävän työotteen mukaisella opiskelulla opiskelijalähtöisiä opetusmenetelmiä hyödyntäen. Suuntautumisopinnoissa syvennytään kilpa- ja huippu-urheilun, kunto- ja terveysliikunnan tai liikuntapalveluiden toimintaympäristöjen mukaisen ammattitaidon kehittämiseen. Näissä toiminta­ympäristöissä osaamista voidaan syventää myös soveltavan liikunnan näkökulmasta.

Tutkintonimike: Liikunnanohjaaja (AMK), laajuus 210 op

Koulutusohjelma: Liikunnan ja vapaa-ajan koulutus
Toimipiste: Vierumäki 
Opiskelumuoto: päivätoteutus tai monimuotototeutus. Huom! Yhteishaussa ei ole erikseen hakua päivä- ja monimuotototeutuksiin. Hakijat hakevat samaan hakukohteeseen ja opiskelijan mahdollinen sijoittuminen päivä- tai monimuotokoulutukseen tapahtuu opintojen alkaessa opinto-ohjelman henkilökohtaistamisen yhteydessä.
Valmistuneiden nimikkeitä: liikunnanohjaaja, valmentaja, hyvinvointivalmentaja, yrittäjä, kouluttaja

Kevään 2019 yhteishaku

  • Hakuaika: 20.3. - 3.4.2019 klo 15.00
  • Hakutiedot ja sähköinen hakemus Opintopolusta (julkaistaan myöhemmin)
  • Valintakoekutsut: esivalintakokeeseen osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat ilman kutsua. Esivalintakokeen järjestämisestä ja pisteytyksestä voit lukea lisää seuraavan linkin kautta http://soteli.metropolia.fi/. Lähetämme varsinaiseen valintakokeeseen valintakoekutsun sähköpostilla hakulomakkeella antamaasi osoitteeseen. Lisätietoa varsinaisesta valintakokeesta löydät Opintopolusta ja Haaga-Helian verkkosivuilta keväällä 2019.
  • Esivalintakoe on 24.4.2019. Linkit lähetetään 17.4. päivän aikana. Jos et saa sähköpostia 17.4. päivän aikana, tarkista roskapostilaatikkosi. Jos viestiä ei löydy, laita sähköpostia osoitteeseen  sotelika.esivalinta.tamk@tuni.fi torstaihin 18.4. kello 12.00 mennessä. Tämän jälkeen ei esivalintakoelinkkipyyntöihin enää vastata eikä uusia linkkejä toimiteta.
  • Varsinainen valintakoe on 3.6.-7.6.2019 (huom. alin pisteraja valintakokeeseen on 50,1 pistettä)
  • Hakutiedot Opintopolussa
  • Koulutus alkaa elokuussa 2019
  • Hakutilasto

Opiskelijoidemme kokemuksia liikunnanohjaajan koulutuksesta

Lue lisää: Ammattikorkeakouluissa tarjottavat liikunnan hakukohteet.

Näin homma etenee

Tutustu tarjontaan
www.haaga-helia.fi

Hae hakuaikana

Osallistu valintakokeeseen

Tulokset julkaistaan

Ota opiskelupaikka vastaan

Koulutus alkaa