Ensisijaiset välilehdet

Olet täällä

Johdon assistenttityön ja kielten koulutus, tradenomi (AMK)

Johdon assistenttityön ja kielten koulutus, tradenomi (AMK)

Syksyn 2016 yhteishaku päivätoteutukseen

toimipiste: Pasila

  • tutkintonimike: tradenomi (AMK), laajuus 210 op
  • hakuaika: 7.-21.9.2016 klo 15.00
  • valintakokeen ennakkoaineisto
  • valintakoe 27.10.2016
  • koulutus alkaa tammikuussa 2017
  • hakutilasto
  • Katso hakutiedot Opintopolusta

 

Kevään 2017 yhteishaku päivätoteutukseen

toimipiste: Pasila

Johdon assistenttityön ja kielten koulutus antaa ainutlaatuisen ja monipuolisen yhdistelmän kielten, liiketalouden, viestinnän ja assistenttityön osaamista. Koulutus tarjoaa hyvät valmiudet vieraiden kielten ja kulttuurien, yhteisöviestinnän, ICT-työympäristön sekä liiketoiminnan osaamisalueilla. Koulutuksesta valmistuneet toimivat esimerkiksi johdon assistentteina, markkinointi- tai viestintäpäällikköinä sekä henkilöstö-, PR- tai tapahtumakoordinaattoreina. Johdon assistentti on organisoinnin, projektinhallinnan ja viestinnän ammattilainen ja hallitsee vaativat ammattitilanteet suomen ja englannin lisäksi vähintään kahdella muulla kielellä (espanja, kiina, saksa, ranska, ruotsi ja venäjä). Suuntautumisvaihtoehdot ovat kokoukset ja tapahtumat, juridiikka, taloushallinto, johtaminen ja HR, yhteisöviestintä, yrittäjyys sekä markkinointi, myynti ja palvelu.

Haaga-Helian YouTube-kanavalta löydät Johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelmaa promoavan videon! Videon suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat johdon assistenttityön opiskelijat.

 

 

"Lukion jälkeen päädyin hakemaan Haaga-Helian johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelmaan, sillä minua kiinnostivat koulutusohjelman tarjoamat mahdollisuudet erityisesti kielten ja viestinnän opiskeluun.
Opiskeluaikana olin Pariisissa vaihto-oppilaana yhden lukukauden, jonka jälkeen tein työharjoitteluni Suomen Pariisin suurlähetystössä.

Palattuani Suomeen pääsin kesätöihin ulkoministeriön protokollapalveluihin. Pidin kovasti työstäni ministeriössä, ja valmistumisen jälkeen hainkin jälleen töitä ulkoministeriöstä. Protokollapalveluissa osallistuin valtionpäämies- ja ministeritason vierailujärjestelyihin sekä avustin valtiollisten juhlamenojen järjestelyissä. Nykyään työskentelen johdon assistenttina eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin kabinetissa, jossa työtehtäviini kuuluu mm. informaatiovastaavan ja lehdistöavustajan assistentin tehtävät.  Vastaan kabinetin asiakirjahallinnosta, osallistun matkajärjestelyihin sekä avustan lehdistöavustajaa haastattelujen ja mediapyyntöjen käytännönjärjestelyissä. Työssäni pääsen näkemään läheltä, miten kansainvälisiä kauppasuhteita hoidetaan kansainvälisellä huipputasolla.  Johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelmasta olen saanut monipuoliset ja käytännönläheiset taidot työuralleni."

Kira Horsma, johdon assistentti, Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin kabinetti

 

 

Kuva: Leena Salmio"Juuri valmistuneena media-assistenttina jatko-opinnot houkuttelivat ja mietin, minkälaisella alalla yhdistyisivät sekä kiinnostuksen kohteeni että osaamiseni ja taitoni. Johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelma vaikutti heti kiinnostavalta vaihtoehdolta - tutkinto on ainutlaatuinen Suomessa tarjoten kattavan, mutta silti tiettyyn ammattiin erikoistuvan kokonaisuuden liiketalouden alalta.

Pääaineekseni valikoitui luonnollisesti viestintä ja täydensin sitä myös muutamilla kursseilla journalismin koulutusohjelmasta. Erikoistuminen ei kuitenkaan sulkenut pois mitään vaihtoehtoja. Päinvastoin, monipuolisuudesta on ollut vain etua nykyisissä työtehtävissäni. Pääsen hyödyntämään muun muassa yritysoikeuden opintoja työskennellessäni kustannussopimusten parissa.

Ruotsissa suoritettu kevätlukukausi oli myös huippu! Omat kansainväliset valmiudet paranivat, kielitaito koheni ja ystäväpiiri laajeni. Opiskeluaikoina luodut suhteet ovat edelleen voimissaan ja hieno pohja työelämän verkostoille."

Laura Kärppä, Sales Coordinator, Rovio Entertainment Ltd