Olet täällä

Johdon assistenttityön ja kielten koulutus, tradenomi (AMK)

Johdon assistenttityön ja kielten koulutus, tradenomi (AMK)
Itse opiskelin vasta aikuisiällä tradenomiksi. Sain johdon assistenttityön ja kielten koulutuksessa opiskelut aloittaessani paljon korvaavia opintoja aiemmista kieliopinnoistani.
Kaisa Hallia, hallintosihteeri, Espoon kaupunki

Johdon assistenttityön ja kielten koulutus antaa ainutlaatuisen ja monipuolisen yhdistelmän kielten, liiketalouden ja assistenttityön osaamista. Koulutus tarjoaa hyvät valmiudet vieraiden kielten ja kulttuurien, yhteisöviestinnän, ICT-työympäristön sekä liiketoiminnan osaamisalueilla. Koulutuksesta valmistuneet toimivat esimerkiksi johdon assistentteina, markkinointi- tai henkilöstöassistentteina, PR- ja tapahtumakoordinaattoreina tai toimistopäällikköinä. Johdon assistentti on organisoinnin, projektinhallinnan ja viestinnän ammattilainen ja hallitsee vaativat ammattitilanteet suomen ja englannin lisäksi vähintään kahdella muulla kielellä (espanja, kiina, saksa, ranska, ruotsi ja venäjä). Suuntautumisvaihtoehdot ovat kokousten ja tapahtumien järjestäminen, juridiikka, laskentatoimi, HR ja johtaminen, yhteisöviestintä, yrittäjyys sekä markkinointi, myynti ja palvelu.

Lisäksi koulutuksessa on mahdollista täydentää HSO-sihteeritutkinto tradenomitutkinnoksi syksyllä 2015 alkavassa koulutuksessa. Opiskeluaika on 1–1,5 vuotta riippuen aikaisemmista opinnoista.

HAAGA-HELIAn YouTube-kanavalta löydät Johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelmaa promoavan videon! Videon suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat johdon assistenttityön opiskelijat.

"Työhöni kuuluvat muun muassa käytännön vaalijärjestelyt eduskunta-, kun­nallis- ja presidentinvaaleissa sekä valtuuston teknisen sihteerin työt. Vaalijärjestelyt ovat tuoneet minulle uusia haasteita. Olin järjestelyissä ensimmäisen kerran vetovastuussa vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Minun piti osoittaa, että saan vaalijärjestelyt sujumaan. Kyseisen palapelin kokoamisessa on paljon liikkuvia osia.

Itse opiskelin vasta aikuisiällä tradenomiksi. Sain johdon assistenttityön ja kielten koulutuksessa opiskelut aloittaessani paljon korvaavia opintoja aiemmista kieliopinnoistani. Jostain kannattaa aina yrittää ammentaa uusia ideoita."

Kaisa Hallia, hallintosihteeri, Espoon kaupunki

Kuva: Leena Salmio"Juuri valmistuneena media-assistenttina jatko-opinnot houkuttelivat ja mietin, minkälaisella alalla yhdistyisivät sekä kiinnostuksen kohteeni että osaamiseni ja taitoni. Johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelma vaikutti heti kiinnostavalta vaihtoehdolta - tutkinto on ainutlaatuinen Suomessa tarjoten kattavan, mutta silti tiettyyn ammattiin erikoistuvan kokonaisuuden liiketalouden alalta.

Pääaineekseni valikoitui luonnollisesti viestintä ja täydensin sitä myös muutamilla kursseilla journalismin koulutusohjelmasta. Erikoistuminen ei kuitenkaan sulkenut pois mitään vaihtoehtoja. Päinvastoin, monipuolisuudesta on ollut vain etua nykyisissä työtehtävissäni. Pääsen hyödyntämään muun muassa yritysoikeuden opintoja työskennellessäni kustannussopimusten parissa.

Ruotsissa suoritettu kevälukukausi oli myös huippu! Omat kansainväliset valmiudet paranivat, kielitaito koheni ja ystäväpiiri laajeni. Opiskeluaikoina luodut suhteet ovat edelleen voimissaan ja hieno pohja työelämän verkostoille."

Laura Kärppä, Sales Coordinator, Rovio Entertainment Ltd

 

Yhteishaku päivätoteutukseen

toimipiste: Pasila

  • tutkintonimike: tradenomi (AMK), laajuus 210 op
  • hakuaika: 17.3. -9.4.2015 klo 15.00
  • koulutus alkaa elokuussa 2015
  • hakutilasto
  • katso hakutiedot opintopolusta

Yhteishaku monimuotototeutukseen

toimipiste: Pasila

  • tutkintonimike: tradenomi (AMK), laajuus 210 op
  • hakuaika: 17.3. -9.4.2015 klo 15.00
  • koulutus alkaa elokuussa 2015
  • katso hakutiedot opintopolusta
  • ENNAKKOTEHTÄVÄ 2015