Olet täällä

Opiskelijatarina: Haagan restonomi - yksi valinta, useita mahdollisuuksia

Opiskelijatarina: Haagan restonomi - yksi valinta, useita mahdollisuuksia

Joel Pakalén, hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus 2012-2015

"Vuonna 2006 astelin ylpeänä ylioppilaana kohti Teknillisen korkeakoulun päärakennusta. Olin toteuttamassa unelmaani ja kaikkien odotusten mukaisesti aloittamassa useamman vuoden uurastuksen akateemisella koulunpenkillä. Silti jokin takaraivossa kummitteli – olinko tehnyt oikean päätöksen?

Ensimmäinen vuosi vierähti vikkelästi. Vuonna 2007 astuin armeijan harmaisiin ja ajatukset siirtyivät pois opinnoista. Kun vuonna 2008 olisi ollut tarkoitus palata koulun penkille, tuntui valitsemani koulutus vieraalta ja väärältä. Yritin vielä löytää opiskelumotivaatiota uudestaan, mutta tunsin vain, että olin eksynyt polultani.

Loikka omalle polulle – miten johdin itseni oikealle alalle

Pyysin isältäni apua ja ryhdyimme miettimään uusia koulutusvaihtoehtoja. Mitä todella haluaisin tehdä? Ratkaisu löytyi viimein Haaga-Helian koulunpenkiltä.

Vuodet 2012-2015 nautin opinnoistani Haaga-Helian Haagan kampuksella hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon tutkinto-ohjelmassa. Muistan vielä ensimmäisen päiväni, kun astuin kampuksen ovista ja Haagan käytävillä kaikui innostunutta puheen sorinaa. Ilmassa leijui koululle ominainen hospitality -tunnelma. Tunsin heti kuuluvani Haagan kampuksen kotoisaan ja lämminhenkiseen yhteisöön – olin viimein löytänyt kotiin.

Jo ensimmäisen vuoden aikana heittäydyin opintojen virtaan ja osallistuin aktiivisesti koulun ja restonomiopiskelijoiden paikallisjärjestö Pore Ry:n tapahtumiin. Erityisesti Haagan oma viinikerho Vinstituutti herätti kiinnostukseni ja lopulta päädyinkin pyörittämään Vinstituuttia kahden vuoden ajan. Sen lisäksi koin halua avustaa tutorina uusia opiskelijoita ottamaan kaiken irti Haaga-Helian restonomiopinnoista. Viinikerhoilun ja tutoroinnin myötä opin tuntemaan niin Haagan opettajat kuin opiskelijat – ja he luonnollisesti oppivat tuntemaan minut.

Haagassa opiskellessani löysin itsestäni puolia, joita kammoksuin aiemmassa elämässäni. Opin nauttimaan esiintymisestä ja heittäydyin ennakkoluulottomasti oman mukavuusalueeni ulkopuolelle. Ennen Haaga-Heliaa en olisi kuvitellutkaan edustavani opinahjoani joka vuotisessa valtakunnallisessa RESTO-restonomikilpailussa saati perustavani ensimmäistä startup-yritystäni opiskelijakavereitteni kanssa. Löysin uuden itseni Haagasta ja kaikki Haagassa kokemani ja oppimani asiat avasivat samalla urapolkuni maailman suurimman verkkomatkatoimiston palkkalistoille – aikani Expedialla oli koittanut.

Ura matkailualan hektisessä maailmassa

Urani Expedialla alkoi vuoden 2015 alkukesästä, kun tyytyväisenä marssin uunituoreet restonomipaperit takataskussani kohti Expedian Helsingin paikallistoimistoa. Urani aikana olen nähnyt kotimaisen ja kansainvälisen matkailun kehityksen heilahtelua aitiopaikalta ja olen matkannut ympäri maapalloa niin lomailun kuin töidenkin merkeissä. Voin ylpeänä todeta, että olen etuoikeutetusti päässyt näkemään myös rakasta kotimaatamme ja niitä ainutlaatuisia piirteitä, mitä vain Suomessa on koettavissa.

Uskon, että urani Expedialla jatkuu vielä pitkään. Nautin matkailualan hektisyydestä, sillä se samalla motivoi ja pakottaa pysymään varpaisillaan alati muuttuvan ympäristön myötä. Startup-yritykseni täyttävät loput aukot kalenteristani. Onnekseni olen oppinut myös rentoutumaan ja vaalimaan vapaa-aikaani, jota vietän rakkaan puolisoni ja parhaiden ystävieni kanssa.

Omalla kohdallani kaikista parhaat päätökset ovat syntyneet, kun olen uskaltanut rohkeasti katsoa peiliin, nähdä omat vahvuuteni ja luottaa omaan intuitioon. Ja sitten vain painaa hanaa!

Lue lisää: Hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus