Olet täällä

Hotelli- ja ravintola-alan koulutus (keittiömestari), restonomi

Hotelli- ja ravintola-alan koulutus (keittiömestari), restonomi
Yksi suurimmista haaveistani on jo monia vuosia ollut oma ruoka-alaan liittyvä yritys. Tämän unelman toteuttamiseen sain hyvät työkalut HAAGA-HELIAn restonomikoulutuksesta. 
Kira Weckman, yrittäjä, Top Chef -voittaja

Meiltä valmistuu ruokatuotannon osaajia, joilla on vastuullinen ja yrittäjähenkinen asenne työhönsä. Koulutus antaa laajan kuvan koko palveluelinkeinosta, riittävät teoreettiset tiedot ruokapalvelutoimintojen suunnittelusta ja johtamisesta sekä tarvittavat ammatilliset käden­taidot. Teoriassa opittu siirretään käytännön osaamiseksi erilaisten harjoitustöiden avulla, jotka tehdään ammattikeittiöympäristössä.

Restonomiksi valmistuneella on edellytykset toimia palvelualan, erityisesti ruokapalvelualan yritysten esimies- ja asiantuntijatehtävissä, keittiöpäällikkönä ja keittiömestarina, sekä yrittäjänä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Opiskelu on työelämälähtöistä ja koulutuksen sisältö on suunniteltu yhdessä Suomen Keittiömestarit ry:n kanssa.

Opiskelumuotona voi olla päiväopiskelu (nuorten yhteishaku) tai monimuoto-opiskelu (aikuisyhteishaku), jossa osa opiskelusta tapahtuu lähipäivien aikana, joita on 3–5 päivää kuukausittain, sekä itsenäisenä opiskeluna.

* * *

"Aloitin restonomiopinnot vuonna 2009, mutta matkani kohti ”suuria unelmia” oli alkanut jo sitä ennen Ravintolakoulu Perhossa. Opiskelujen ajan tein myös töitä ja kilpailin, joten vapaa-ajan ongelmia ei ollut.

HAAGA-HELIAssa sain monia mahdollisuuksia kehittää itseäni ammatillisesti. Opiskelin muun muassa opettajien kannustamana kesän 2010 Ranskan Lyonissa, Institut Paul Bocusessa. Valmistuttuani sain mahdollisuuden osallistua Top Chef Suomen kolmanteen tuotantokauteen, josta suoriuduin voittajana!

Yksi suurimmista haaveistani on jo monia vuosia ollut oma ruoka-alaan liittyvä yritys. Tämän unelman toteuttamiseen sain hyvät työkalut HAAGA-HELIAn restonomikoulutuksesta.  

Joulukuussa 2012 minun ja mieheni yhteinen catering- ja ruokakonsultointiyritys, KW Catering & Consulting Oy, aloitti toimintansa. Ensimmäiset yrittäjyysvuodet ovat sujuneet työntäyteisesti, mutta erinäisiä mielenkiintoisia projekteja niin isoille yrityksille kuin yksityishenkilöille tehden!"

Kira Weckman, yrittäjä

 

Tutustu toiseenkin alumnin tarinaan täällä.

Nuorten yhteishaku

toimipiste: Haaga

Aikuisyhteishaku

toimipiste: Haaga