Olet täällä

Hotelli- ja ravintola-alan koulutus (keittiömestari), restonomi

Hotelli- ja ravintola-alan koulutus (keittiömestari), restonomi
Sain opiskeluaikana tilaisuuden kirjoittaa työhöni liittyvän keittokirjan "Juhlat kotikeittiössä presidentin tapaan".
Hannele Klingberg, yrittäjä

Meiltä valmistuu ruokatuotannon osaajia, joilla on vastuullinen ja yrittäjähenkinen asenne työhönsä. Koulutus antaa laajan kuvan koko palveluelinkeinosta, riittävät teoreettiset tiedot ruokapalvelutoimintojen suunnittelusta ja johtamisesta sekä tarvittavat ammatilliset käden­taidot. Teoriassa opittu siirretään käytännön osaamiseksi erilaisten harjoitustöiden avulla, jotka tehdään ammattikeittiöympäristössä.

Restonomiksi valmistuneella on edellytykset toimia palvelualan, erityisesti ruokapalvelualan yritysten esimies- ja asiantuntijatehtävissä, keittiöpäällikkönä ja keittiömestarina, sekä yrittäjänä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Opiskelu on työelämälähtöistä ja koulutuksen sisältö on suunniteltu yhdessä Suomen Keittiömestarit ry:n kanssa.

Opiskelumuotona voi olla päiväopiskelu (nuorten yhteishaku) tai monimuoto-opiskelu (aikuisyhteishaku), jossa osa opiskelusta tapahtuu lähipäivien aikana, joita on 3–5 päivää kuukausittain, sekä itsenäisenä opiskeluna.

* * *

"Olen toiminut presidentti Martti Ahtisaaren ja rouva Eeva Ahtisaaren kokkina ja taloudenhoitajana vuodesta 2000. Vastaan erilaisten juhla- ja edustustilaisuuksien suunnittelusta, organisoinnista ja toteutuksesta. Olen perustanut oman toiminimen vuonna 2009. Yritykseni tuottaa ravitsemis- ja juhlapalveluita sekä opetus- ja koulutuspalveluita.

Sain opiskeluaikana tilaisuuden kirjoittaa työhöni liittyvän keittokirjan 'Juhlat kotikeittiössä presidentin tapaan'. Kirjaprojekti toimi myös opinnäytetyöni aiheena. Restonomin koulutuksen jälkeen olen suorittanut opettajan pedagogisen pätevyyden ammatillisessa opettajakorkeakoulussa.

Restonomin koulutus on sisällöltään hyvin monipuolinen ja antaa erinomaiset valmiudet työelämän haasteisiin."

Hannele Klingberg, yrittäjä

 

Tutustu toiseenkin alumnin tarinaan täällä.

Nuorten yhteishaku

toimipiste: Haaga

Aikuisyhteishaku

toimipiste: Haaga