Olet täällä

Opiskelijatarina: Johdon assistentti ei pelkää haasteita

Opiskelijatarina: Johdon assistentti ei pelkää haasteita

Haaga-Helian johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelmasta valmistunut Maria Krilova luotsasi startup-tapahtuma Slushissa yli 100 hengen tiimiä. Assistentista esihenkilöksi hyppääminen oli haaste, jonka kautta Krilova sai uutta inspiraatiota ja kasvatti verkostojaan. 

Kiinnostaako johdon assistentin koulutusohjelma? Lue lisää ja hae mukaan

Johdon assistentiksi voi Haaga-Heliassa opiskella sekä suomeksi että englanniksi. Krilova haki suomenkielisiin assistenttiopintoihin seurattuaan Helia-talon elämää ensin Business College Helsingin puolelta datanomi-opinnoista.

Opiskelu Haaga-Heliassa saa Krilovalta kiitosta.

– Opinnot ovat olleet tosi avartavia ja työelämälähtöisiä. Harjoittelussa OPlla huomasin, että saamiamme oppeja voi soveltaa suoraan käytäntöön.

Slushiin Krilova päätyi mukaan oltuaan ensin vapaaehtoisena muissa tapahtumissa. Ensimmäisen Slush-kokemuksen jälkeen 2016 hän ei ajatellut lähtevänsä mukaan uudestaan, mutta erinäisten puhelujen jälkeen löysikin itsensä tilanteesta, jossa johti 100 hengen ennakkorekisteröinti-tiimiä.

Johtaminen on vastuuta, viestintää ja verkostoja

Tehtävässä hän pääsi käyttämään sekä opinnoissa että aiemmissa vapaaehtoistehtävissä oppimiaan taitoja. Assistenttiopintojen kautta hankituille ryhmätyöskentely- ja projektinjohtamistaidoille oli käyttöä, samoin assistenteille ominaiselle suunnitelmallisuudelle.

– Assistentin näkökulmasta etukäteen valmistautuminen on tärkeää. Jos on valmistautunut, eivät yllättävät tilanteet pääse yllättämään, Krilova muotoilee.

– Tai ainakin yllätykset tulivat Slushissa sopivina ajankohtina, hän lisää nauraen.

Johtaminen oli vastuullista.

– Halusin enemmän vastuuta, siksi otinkin tästä hommasta kopin. Johtaminen oli myös sosiaalista ja sisälsi paljon viestintää. Työ vaati järjestelmällistä otetta. Perfektionistina johtamiskokemus opetti päästämään asioista vähän irti, Krilova sanoo.

– Slushissa pääsin testaamaan, minkälaista on vaikuttaa itse enemmän asioihin.

Sinustako johdon assistentti?

Assistenttityön ja kielten koulutusta Krilova suosittelee henkilölle, joka haluaa pitää lankoja käsissään. Kiinnostuksenkohteita voivat olla esimerkiksi tapahtumien järjestäminen, viestintä ja taloushallinto.

– Jokainen tarkastelee koulutusohjelmaa omasta näkökulmastaan, ja siitä voi ottaa irti sellaista mitä haluaa ja etsiä omaa pakettiaan. Olen tykännyt siitä, että opinnoissa on saanut kokeilla ja opiskella vaikka mitä. Kaikesta opiskelusta on aina hyötyä, Krilova kiteyttää.

Assistentit sijoittuvat työelämässä esimerkiksi markkinoinnin ja viestinnän, henkilöstöhallinnon ja tapahtumien järjestämisen pariin. Koulutus ei kuitenkaan valmista minkään tietyn toimialan asiantuntijaksi, vaan antaa vapauksia valita työelämässä itseä kiinnostavan toimialan ja päästä oppimaan toimialasta työnteon lomassa.

Krilova valmistui johdon assistentiksi kesällä 2018. 

– Slushissa tapasin paljon opiskelijoita Aalto-yliopistosta, ja olen sen jälkeen ajatellut, että haluan opiskella lisää, hankkia täydennystä tähän pakettiin, Krilova sanoo.

Kiinnostaako johdon assistentin koulutusohjelma? Lue lisää ja hae mukaan