Olet täällä

Kimin konenäkö pelastaa kaatuneen vanhuksen – Kim Salmi, Agoedu, teknologiajohtaja

Kimin konenäkö pelastaa kaatuneen vanhuksen – Kim Salmi, Agoedu, teknologiajohtaja


Kim Salmi on nuoreen ikäänsä nähden ehtinyt jo kerryttää vaikuttavan, lähes kymmenen vuoden kokemuksen erilaisista IT-tehtävistä.Hän on työllistynyt aikaisemmin muun muassa Volkswagenin, Audin ja Seatin maahantuonnissa, VV-AUTO Group Oy:ssä.

Tällä hetkellä Kim työskentelee Agoedu-startup yrityksessä teknologiajohtajana. Työ ja opiskelut pitävät Kimin kiireisenä.

– Teen päivätyöni lisäksi jonkin verran IT-konsultointia. Samalla keskityn myös kouluun ja valmistumiseen, hän kertoo.

Merkonomiksi opiskellut Kim päätti vuonna 2012 jatkaa opintojaan iltaopiskeluna tietotekniikan parissa. Nyt hän opiskelee Haaga-Heliassa tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa ohjelmistokehitystä. Tällä hetkellä Kim työstää opinnäytetyötään ja lähitulevaisuudessa hänellä on edessä valmistuminen IT-tradenomiksi.

Kimin opinnäytetyöprojektissa kehitellään konenäköä, jonka ideana on rakentaa alle 50 euroa maksava laite, joka tunnistaa vanhusten kaatumiset ja osaa hälyttää apua paikalle.

– Markkinoilla olevat laitteet maksavat tällä hetkellä 20–400 kertaa enemmän. Tämä voitaisiin asentaa kotihoidon piirissä oleville henkilöille, Kim kertoo.

Projektin tavoitteena on, että esimerkiksi kaatumista pelkäävät vanhukset voisivat asua pidempään turvallisesti kotona. Taustalla on myös ajatus, että vanhukset voisivat rauhallisin luottaa siihen, että apu tulee tarvittaessa automaattisesti paikalle.

– Idea tuli oikeastaan siitä, kun luin artikkelin joka käsitteli elinajan ennusteen pitenemiseen liittyviä ongelmaa. Suuret ikäluokat saavuttavat pian eläkeiän ja ihmiset elävät pidempään, mikä luo lisää painetta terveydenhuollollemme, Kim toteaa.

Kimin tulevaisuuden suunnitelmat liittyvät opintoihin. Kesällä olisi tarkoitus saada kaikki loput kurssit valmiiksi ja opinnäytetyö pakettiin. Pian päättyvät opinnot Haaga-Heliassa ovat opettaneet paljon muustakin kuin ohjelmoinnista.

– Tärkein asia, jonka Haaga-Heliassa olen oppinut on ilman muuta se, että oma asenne ratkaisee kaikessa tekemisessä. Voit saavuttaa kaiken haluamasi kunhan jaksat tehdä töitä sen eteen.

Jos kiinnostuit, lue lisää tietojenkäsittelyn koulutusohjelmasta >>

Teksti: Nina Finell
Kuva: Niclas Björkman