Olet täällä

Kansainvälisty!

Kansainvälisty!

Haaga-Helian opiskelijoilla on erinomaiset mahdollisuudet hankkia valmiuksia ja kokemuksia, joita tarvitaan kansainvälisessä ympäristössä ja nykypäivän työelämässä.
Haaga-Helian tutkinto-opiskelija: tutustu kansainvälistymismahdollisuuksiin Mynetissä.

Opiskelijavaihto

Haaga-Helian opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa yksi lukukausi tutkinnostaan ulkomailla yhdessä 200 yhteistyökorkeakouluistamme. Opiskelijavaihto toteutetaan Erasmus-, Nordplus-, FIRST-, tai kahdenvälisen liikkuvuusohjelman kautta.
Osa yhteistyökorkeakouluista tarjoaa myös kaksoistutkintoyhteistyötä. Kaksoistutkinto-ohjelmassa opiskelija opiskelee kaksi lukukautta korkeakoulussa ulkomailla ja saa valmistuessaan tutkintotodistuksen sekä Haaga-Heliasta että ulkomaisesta korkeakoulusta.

Työharjoittelu ulkomailla

Kansainvälinen työharjoittelu on opiskelijalle erinomainen tapa kasvattaa ammatillista osaamista, kielitaitoa sekä kulttuurituntemusta.
Haaga-Helia neuvoo ja tukee opiskelijoita työharjoittelupaikan etsimisessä ja järjestelyissä.

Lyhytkestoiset opinnot kansainvälisessä ympäristössä

Pitkäkestoisen opiskelijavaihdon sijaan opiskelijat voivat suorittaa lyhytkestoisia (1-8 viikon) ulkomaan opintoja kuten kesäkoulut tai intensiiviset kansainväliset opintojaksot ulkomailla tai Haaga-Heliassa.
Kurssit hyväksiluetaan Haaga-Helian tutkintoon.

Opiskele englanniksi

Haaga-Helia tarjoaa yhteensä 14 englanninkielistä koulutusohjelmaa, joista viisi on ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja.
Näiden ohjelmien opiskelijat edustavat yli 100 eri kansallisuutta.
Lisätietoja englanninkielisistä koulutusohjelmista
Lisätietoja ylemmistä englanninkielisistä koulutusohjelmista

Kieliopinnot

Haaga-Heliassa sinulla on mahdollisuus opiskella laaja ja monipuolinen käytännön kielitaito. Kielivalikoimiimme kuuluvat englanti, espanja, japani, kiina, ranska, ruotsi, saksa, suomi ja venäjä. 
Kieliä opiskelemalla ymmärrät myös kulttuurierojen merkityksen viestinnässä  ja pystyt toimimaan vieraalla kielellä koulutustasi vastaavissa työtehtävissä.

Kansainväliset opiskelijajärjestöt ja tutorointi

Haaga-Helian opiskelijakunta Helga koordinoi kolmea kansainvälistä opiskelijajärjestöä:

  • ESN Helga huolehtii vaihto-opiskelijoista ja järjestää vaihto-opiskelijoiden tutoroinnin sekä tapahtumia ja retkiä
  • IDS – International Degree Students auttaa ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita sopeutumaan suomalaiseen kulttuuriin ja luo kansainvälisten ohjelmien opiskelijoille tilaisuuksia tavata toisiaan ja verkostoitua.
  • AIESEC HAAGA-HELIAn päämääränä on edistää korkeakouluopiskelijoiden kansainvälistymismahdollisuuksia ja johtajuustaitoja. AIESEC organisoi kansainvälisiä seminaareja ja tarjoaa mahdollisuuden kansainväliseen työharjoitteluun.

Haaga-Heliassa toimii kolmenlaisia kansainvälisiä tutoreita: ulkomaalaisten vaihto-opiskelijoiden tutoreita, ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden tutoreita sekä callidus-tutoreita.

  • Vaihto-oppilastutorit toivottavat vuosittain n. 350 Haaga-Helian uutta vaihto-opiskelijaa tervetulleiksi ja opastavat heitä Suomeen ja Haaga-Helian asettumisessa.
  • Ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden tutorit, eli kansainväliset vertaistutorit tutustuttavat oman ohjelmansa uudet kansainväliset opiskelijat Haaga-Helian ja koulutusohjelmaansa.
  • Callidus-tutor on opiskelija, joka auttaa toisia opiskelijoita ymmärtämään jonkin oppiaineen tai sen sisältämän aiheen tarvittaessa.

Lisätietoa kansainvälisestä tutoroinnista löydät Helgan sivuilta.