Olet täällä

Urheiluakatemia

Urheiluakatemia

Urheiluakatemiat ovat osa Suomen Olympiakomitean alaista huippu-urheilujärjestelmää. Urheiluakatemioiden tavoitteena on auttaa nuoria urheilijoita yhdistämään urheilu- ja siviiliura.

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia

Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemia (Urhea) on yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on tukea huippu-urheilijoiden ja huipulle tähtäävien nuorten urheilijoiden päivittäisharjoittelua, opiskelua sekä tukipalveluiden saatavuutta.

Urhean toimintaperiaatteena on verkostoituminen, jossa toimijat ovat vahvistaneet osallisuutensa kirjallisella kumppanuussitoumuksella. Yhteistyöverkostossa lajiliitot ja seurat vastaavat urheilijoiden valmennuksesta, oppilaitokset opetuksesta ja opintojen suunnittelusta sekä tukipalveluiden tarjoajat omasta erityisosaamisalueestaan. Kaupunkien liikuntatoimet kehittävät urheilun suorituspaikkoja ja opetustoimet vastaavat koulutuksesta ja osittain valmennuksesta erityistehtävien ja oppilaitosten painotusten puitteissa.
Urhean roolina on yhdistää eri toimijat ja rakentaa palveluita, jotka tukevat valmennusta ja valmentautumista.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean jäsen. Koulumme urheilevilla opiskelijoilla on mahdollisuus anoa Urhean jäsenyyttä. Urhean jäsenyyttä voi hakea toimittamalla hakemus suoraan akatemiaan. Lisätietoja hakemisesta Urheaan >>.

Lue Haaga-Heliassa opiskelevien urheilijoiden tarinoita >>.

Informaatio opiskelemaan hakeville
Urheilijaopiskelijat ovat tervetulleita opiskelemaan Haaga-Helia ammattikorkeakouluun. Opiskelupaikkaa haetaan normaalien hakumenetelmien mukaisesti eri koulutusohjelmista.

Opintojen toteuttaminen
Haaga-Helia tarjoaa opiskelijoilleen erittäin laajan opetustarjonnan. Opetusta on Helsingissä neljässä toimipisteessä. Samoja opintojaksoja on tarjolla useamman kerran lukuvuodessa. Lisäksi opintojaksoja voi suorittaa ilta- ja monimuoto-opintoina sekä vaihtoehtoisin suoritustavoin. Opintoja on mahdollista integroida urheilutoimintaan projekteina, työharjoitteluna ja yrittäjyystoimintoina.

Opinto-ohjaus
Koulussa on Urhean opiskelijoille oma henkilökohtainen opinto-ohjaaja. Hänen kanssaan urheilija laatii henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Suunnitelman toteutumista seurataan aktiivisesti.
Pyrimme toimissamme vastaamaan käytännön haasteisiin aktiivisella ja urheilumyönteisellä toimintatavalla.

Harjoitteluolosuhteet
Toimipisteissämme on hyvät harjoitteluolosuhteet. Ne sijaitsevat joko kiinteästi koulun yhteydessä tai sen lähituntumassa.

Urhean yhteyshenkilöt Haaga-Heliassa
Ville Hanni, Malmin toimipiste
Marina Henriksson, Porvoon toimipiste
Auli Pekkala, Vallilan toimipiste
Martina Roos-Salmi, Pasilan toimipiste
Pekka Soive, Haagan toimipiste

sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi(at)haaga-helia.fi