Olet täällä

Uratarinat

Uratarinat

Tutustu opiskelijoidemme uratarinoihin alta. Lisää uratarinoita löytyy myös vasemmalla olevista linkeistä.

 

Iida Karlstedt: StartUp Schoolista potkua muuhunkin kuin yrittäjyyteen

Muuttuvassa työelämässä yrittäjyystaitoja tarvitsevat muutkin kuin yrittäjät. Haaga-Heliassa näitä taitoja voi oppia koulutusohjelmissa sekä StartUp Schoolissa, jonka toimintaan on osallistunut myös Iida Karlstedt. Parhaillaan Karlstedt viimeistelee opintojaan Haagan kampuksella Hospitaliy, tourism and experience –ohjelmassa.

Yrittäjäperheessä kasvanut Karlstedt tiesi heti opintojensa alussa haluavansa mukaan StartUp Schoolin toimintaan. Hän osallistuikin kaikille yrittäjyyskursseille, joihin saattoi osallistua myös ilman varsinaista konkreettista yritysideaa. Karlstedtin kokemuksen mukaan StartUp Schoolin ilmapiiri on kannustava ja asenne uusia ideoita kohtaan on avoin. StartUp Schoolista Karlstedt nostaa esiin myös sen järjestämät matalan kynnyksen tapahtumat kuten keskustelevat tilaisuudet, WarmUpit, joita pidetään pari kertaa kuukaudessa. Tilaisuudet ovat hänen mukaansa mukava tapa tavata muita samoista teemoista kiinnostuneita opiskelijoita.

StartUp Schoolin lisäksi Karlstedt on ollut opintojensa ohessa aktiivinen niin Haaga Future Leaders Clubin presidenttinä kuin syksyllä 2016 perustetussa Haaga-Helia Entrepreneurship Societyssa. Molemmissa on tehty myös tiivistä yhteistyötä StartUp Schoolin kanssa.  Haaga-Helia ES on Iidan mukaansa tarkoitettu opiskelijoille, joilla ei ole konkreettista startup-ideaa vaan kiinnostusta ja innostusta yrittäjyyttä kohtaan. Haaga-Helia ES järjestää tapahtumia ja on mukana esimerkiksi Nordic Business Forumin streaming-tilaisuuden järjestelyissä yhdessä muiden korkeakoulujen vastaavien järjestöjen kanssa. Syksyllä on tarkoitus rekrytoida mukaan uusia opiskelijoita. –Haaga-Helia Entrepreneurship Societyyn saa tulla kuka tahansa, jos yrittäjyys vain vähänkin kiinnostaa tai haluaa vaikka toimia vapaaehtoisena Slushissa, Karlstedt kertoo.   

Ilman yritysideaakin Karlstedt on siis päässyt tekemään tiiviisti yhteistyötä StartUp Schoolin kanssa, mutta Schoolissa on kiinnitetty huomiota viime aikoina siihen, että toimintaan olisi entistä helpompi tulla myös ilman omaa liiketoimintaideaa. StartUp Schoolia Karlstedt suosittelee varauksetta niille opiskelijoille, joilla on valmiina jokin bisnesidea. Itse hän iloitsee StartUp Schoolin kautta saamistaan verkostoista ja kontakteista.

Yrittäjyysopinnoista on ollut hyötyä myös koulun ulkopuolella, sillä ne johdattivat Iidan nykyiseen työpaikkaansa OP Labissa, OP Ryhmän liiketoiminta- ja palvelusuunnittelutoimistossa. Kesäkuun alussa Karlstedt osallistui 10 Days 100 Challenges –yhteiskehittämisen ohjelmaan, jossa Haaga-Helian StartUp School oli mukana. Ohjelmassa kehiteltiin tiimeissä ratkaisuja yritysten tarjoamiin haasteisiin. Karlstedt auttoi OP:ta tutkimaan freelancereiden työnteon tapoja ja sitä, miten OP voisi tarjota lisää palveluja projektityöntekijöille, ja sai tapahtuman viimeisenä päivänä yritykseltä työtarjouksen startup scouttina. Työnkuvaan kuuluu kiinnostavien startupien kartoittaminen ja kontaktointi. Vaikka työ startupien maailmassa on usein kiireistä, ei se väsytä Karlstedt. –Startup-maailma on hektistä, mutta se on myös tosi kivaa. Se ei edes tunnu duunilta, kun on koko ajan hauskaa.

Tänä syksynä Karlstedt elämän täyttävät startup-työn lisäksi viikonloppuvuorot ravintolassa sekä palvelumuotoilua sivuava opinnäytetyö. Palvelumuotoilun parissa Karlstedt työskentelisi tulevaisuudessa mielellään. – Halusin kehittää lisää palvelumuotoilun osaamista ja toimia yritysten kanssa, mikä oli yksi syy sille, että menin 10 Days 100 Challenges –tapahtumaan, sanoo Karlstedt. Haavetta tukee myös Helsinki Design Schoolissa suoritettu visualistin tutkinto. Haaga-Heliasta saamansa kokemukset Karlstedt kiteyttää kiitoksiin. –Olen kiitollinen mahdollisuuksista, joita olen saanut koulun kautta. Olen pystynyt matkustamaan ja tavannut monia ihmisiä - ja sain työpaikankin periaatteessa Haaga-Helian StartUp Schoolin kautta.