Olet täällä

Opiskelu toi hyvää vastapainoa ammattiuralle

Opiskelu toi hyvää vastapainoa ammattiuralle

Laitahyökkääjänä GKS Katowicessa pelaava Nestori Lähde oli nuorempana enemmän kiinnostunut viettämään aikaa jääkiekkokentällä kuin koulussa kirjojen parissa. Kun eteen tarjoutui tilaisuus suorittaa räätälöityjä opintoja ammatillisen kiekkouran rinnalla, hän päätti antaa opiskelulle uuden mahdollisuuden.

- Olin juuri valmistunut lukiosta, kun sain tietää, että Kiekkoilijan opintopolussa lähti käyntiin 2. vuosikurssi. Ystäväni oli ollut aiemmalla vuosikurssilla ja kannusti minua lähtemään mukaan. Koin, että tämä oli erilainen mahdollisuus opiskella ja halusin kokeilla, mitä tästä poikii, Lähde summaa.

Alkuun Lähde suhtautui kokonaan virtuaalisesti suoritettaviin opintoihin hieman skeptisesti.

- Ajattelin, että opintojen on pakko pysähtyä hetkeksi viimeistään siinä vaiheessa, kun ne etenevät suuntautumisvaiheeseen ja virtuaaliopintoja ei juuri ole tarjolla. Mutta oma aktiivisuus ja opettajien kanssa tehty yhteistyö todistivat nämä ennakkoluulot vääriksi.

Lähde aloitti opintonsa Kiekkoilijan opintopolulla avointen opintojen kautta ja siirtyi tämän jälkeen tutkinto-opiskelijaksi.

- Olen ollut todella tyytyväinen siihen, miten opinnot on saatu räätälöityä oman ammattiuran yhteyteen. Kaiken on voinut tehdä virtuaalisesti, kunhan tehtävät on palautettu ajallaan. Olen saanut myös hyvin tukea koulun puolelta ja opettajat ovat olleet erittäin joustavia.

Tasapaino pelaamisen ja opiskelun välille löytyi

Elokuun alussa Puolassa pelaamisen aloittanut Lähde on saanut tasapainotettua opiskelun ja pelaamisen hyvin ja opinnot ovat edenneet normaaliajassa ammattiuran rinnalla. Arjessa mennään ammatti edellä: pelipäivät on pyhitetty pelkästään jääkiekolle, välipäivinä ehtii tutustua uuteen kotikaupunkiin ja opiskella.

- Ajankäytön suunnittelu ja oma aktiivisuus ovat tärkeitä. Pitää miettiä, mihin hyödyntää vapaa-ajan. Opiskelu antaa hyvää vastapainoa omalle ammatille, se vie ajatukset muualle, Lähde kertoo.

Opintoihin liittyvän suuntautumisharjoittelun Lähde suoritti Nordean Tampereen pääkonttorilla Premium Banking -palvelussa, jossa hän toimi lakimiesten apuna.

- Myös täällä ymmärrettiin hyvin, että olin ammattijääkiekkoilija ja harjoittelu räätälöitiin tilanteeseeni sopivaksi. Sain suoritettua viiden kuukauden harjoittelun kolmessa kuukaudessa.

Kiinnostus yrittäjyyteen heräsi

Vuoden vaihteen jälkeen Lähteellä on edessään vielä opinnäytetyön tekeminen ja muutamia opintoja. Valmistuminen siintää näkökentässä ensi vuoden joulukuussa. Yrittäjäperheestä lähtöisin oleva Lähde ei ole vielä lyönyt tulevaisuuden suhteen suuria suuntia lukkoon.

- Suuntauduin opinnoissani yrittäjyyteen ja haaveenani on, että jonakin päivänä minulla olisi oma yritys. Olen myös pelannut jääkiekkoa ammatikseni niin monta vuotta, etten voi poissulkea sitä mahdollisuutta, että urheilu voisi tarjota jotakin työtä pikkutakkiosastolla. Mihin suuntaan elämä sitten vie, niin sen saa nähdä.

Tällä hetkellä Lähteen suunnitelmissa on kuitenkin jatkaa pelaamista Puolassa, kun hyviä pelivuosia on vielä jäljellä.

Tutustu Kiekkoilijan opintopolkuun

Haluatko yhdistää tavoitteellisen urheilun ja opiskelun? Tutustu myös muihin Sports & Study -vaihtoehtoihimme