Olet täällä

Opiskelutarina: Opiskelusta uusia tuulia jääkiekkouran rinnalle

Opiskelutarina: Opiskelusta uusia tuulia jääkiekkouran rinnalle

Eveliina Suonpää nautti opiskelusta urheilijan opintopolullaJääkiekon MM-mitalisti Eveliina Suonpää 

Jääkiekkoilija Eveliina Suonpää (s. 1995) aloitti jääkiekon 4-vuotiaana, sillä pienellä paikkakunnalla ei ollut paljon harrastustoimintaa tai valinnanvaraa. Suonpään veli pelasi jääkiekkoa, ja sen innoittamana hänkin hakeutui pelin pariin.

Yläasteelle saakka Suonpää pelasi poikajoukkueessa. Siirtyessään lukioon Kuortaneelle, pääsi hän pelaamaan naisten SM-sarjajoukkue Team Oriflameen, jossa pelasi kaudet 2011-2014. Muutto Tampereelle muutti myös seuran, nyt Team Oriflamesta Tampereen Ilvekseen. 

– Tampereen vuosinani vietin yhden puoli vuotta Yhdysvalloissa ja pelasin Minnesota-Duluthin yliopistojoukkueessa. Tampereelta siirryin kausiksi 2016-17 ja 2017-18 pelaamaan Rauman Lukkoon. Samalla harjoittelin poikien kanssa, Suonpää muistelee.

Suonpää valittiin SM-sarjan parhaaksi maalivahdiksi ja All Stars maalivahdiksi kaudella 2016-2017. Viime kaudella Suonpää on edustanut Ruotsissa Linköping HC:ta. Hän saavutti Ruotsin liigassa hopeaa tänä vuonna. 

Työtä, tukea ja ymmärrystä

Suonpää oli jo aikaisemmin yrittänyt urheilu-uran ja opintojen yhdistämistä, mutta silloin aika ei riittänyt opiskeluun ja koulu jäi kesken. Haaga-Helia kiekkoilijan opintopolku kuitenkin kuulosti sellaiselta vaihtoehdolta, jolla opinnot voisi saada tehtyä.

– Jääkiekkoa pelaava poikaystäväni aloitti opinnot kiekkoilijan opintolinjalla kolme vuotta sitten. Sain myös meidän maajoukkueeltamme tietoa Haaga-Helian opintolinjasta. Hain koulutukseen, koska se kuulosti minulle sopivalta vaihtoehdolta.

Kiekkoilijan opintopolku on 60 opintopisteen laajuinen koulutuskokonaisuus, joka on aikataulutettu niin, että sen voi suorittaa ammattikiekkoilun rinnalla noin kahdessa vuodessa. Suonpää aloitti opinnot Haaga-Heliassa tammikuussa 2018.

– Täällä on saman henkistä porukkaa opiskelemassa. Kaikki ymmärtävät, että urheilu vie paljon aikaa. Opettajat ovat todella ammattitaitoisia, kannustavia ja henkilökohtaista apua on ollut saatavilla koko ajan. Opintojen suorittaminen urheilun ohella on mahdollistettu hyvin. 

Monella urheilijalla aikaisemmista opinnoista on kulunut aikaa ja myös opiskelun opettelu on tarpeen. Suonpää kokeekin, että opintopolulla hän on oppinut juuri opiskelutekniikkaa.

– Suosittelen lämpimästi kiekkoilijan opintopolkua opiskelumahdollisuuksia pohtiville jääkiekkoilijoille. Oli täysin eri asia opiskella itsenäisesti, kuin tällä räätälöidyllä opintopolulla. Olen saanut jatkuvasti paljon apua ja tukea. Itseäni kiinnostaisi jatko-opinnot urheilumarkkinoinnin parissa, Suonpää kertoo.

Haluatko yhdistää ammattimaisen jääkiekon pelaamisen ja liiketalouden opinnot? Tutustu kiekkoilijan opintopolkuun!

Haluatko yhdistää tavoitteellisen urheilun ja opiskelun. Tutustu myös muihin Sport & Study -vaihtoehtoihimme