Olet täällä

Sertifikaatit, muut palkinnot ja palautteet

Sertifikaatit, muut palkinnot ja palautteet

Haaga-Helialle vuoden laatuinnovaatiopalkinto myyntikulttuurin kehittämisestä

Suomen Laatuyhdistys ry on myöntänyt Haaga-Helialle Suomen laatuinnovaatiopalkinnon myyntikulttuurin kehittämisestä.  Presidentti Sauli Niinistön allekirjoittama kunniakirja luovutettiin Budapestissä, Unkarissa 19.1.2015 ja sitä olivat vastaanottamassa vararehtori Lauri Tuomi ja projektipäällikkö Pirjo Pitkäpaasi.

Laatupalkintokilpailun voittajat on seulottu tarkasti kriteeristöä vastaan, joka arvioi innovaation uutuusarvoa, hyödynnettävyyttä, oppimista, asiakas- ja yhteiskuntalähtöisyyttä sekä tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta. Lisäksi parhaista innovaatioista pyydettiin asiantuntijalausunnot ja lopullisen päätöksen teki tuomaristo.
 
Haaga-Helia palkittiin laatuinnovaatiopalkinnolla kehittämästään organisaatioiden myyntikulttuurin arvioinnin työkalusta. Työkalu yhdistää organisaation itsearvioinnin, ulkoisen arvioinnin ja kehittämisdialogin joustavalla ja nopealla tavalla. Tuomaristo arvosti erityisesti innovaation käytännönläheisyyttä ja myyntikulttuuria edistävää vaikutusta.

Haaga-Helia ykkönen kansainvälisten opiskelijoiden tyytyväisyydessä

Haaga-Helia sijoittui Suomen parhaaksi StudyPortalsin Student Satisfaction -tutkimuksessa vuonna 2014. Toiseksi tuli Oulun yliopisto ja kolmanneksi Tampereen ammattikorkeakoulu. Onnea kaikille menestyneille! Kiitos erityisesti meidän Kansainvälisille palveluille onnistuneesta työstänne. Suomi sijoittui samalla Euroopan parhaaksi maaksi. Onnistumiset jatkuivat myös vuonna 2016, kun Haaga-Helia sai arvosanakseen 9+/10. Korkeakoulu on oikeutettu palkintoon, kun sen saama arvosana on keskiarvoltaan vähintään 8/10 ja arvioita on vähintään 20.

Olimme vuonna 2014 Suomen korkeakoulujen ykkösiä myös kansainvälisessä opiskelijaliikkuvuudessa.

SertifikaatitDiploma Supplement

Euroopan komissio on myöntänyt Haaga-Helialle Diploma Supplement -laatuleiman 2010 ja se on uusittu 2014.

Haaga-Helian toimittajakoulutus on hyväksytty EJTAn (European Journalism Training Association) jäseneksi 21.5.2010.

Muut palkinnot ja palautteet

Haaga-Helia ja Haaga-Helian henkilökunta

Haaga-Helia oli Suomen seuratuin ammattikorkeakoulu sosiaalisessa mediassa (listaus viikolla 17/2018).

Haaga-Helian Faktana kiitos! -mediakasvatuskiertue palkittiin Journalistiliiton vuoden järjestötekona 2018. Kiertueella sadat vapaaehtoiset journalistit vierailevat suomalaisissa kouluissa kertomassa työstään. Kiertueen vastaava tuottaja on Haaga-Helian journalismin koulutusohjelmajohtaja Anne Leppäjärvi.

 Haaga-Helian The Box-hanke on sijoittunut kolmanneksi ammattikorkeakoulujen vaikuttavien TKI-hankkeiden ja -toiminnan KÄRJET-kilpailussa 2018. KÄRJET-kilpailun tarkoituksena on saada näkyvyyttä ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnalle. Vuonna 2018 kilpailussa etsitiin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeita, joilla on näyttöä tuloksista ammattikorkeakoulupäivien yhteisestä teemasta ”FUTURE LEARNING.”

Haaga-Helia on ensimmäisenä Suomessa auktorisoitu toimimaan Kansainvälisen ilmakuljetusliiton IATAn virallisena koulutuskeskuksena (Authorized Training Center). IATAlla on selkeät laatuvaatimukset kaikille koulutuksilleen, ja nyt näihin koulutuksiin voi osallistua myös Suomessa Haaga-Helian tarjoamana.

Haaga-Helian ja Tekesin elämystilahanke The Box -hanke palkittiin PRO 2018 palkinnolla uudessa innovaatiosarjassa vuoden innovaationa. PRO-gaalassa annetaan vuosittain tunnustusta horeca-alan parhaille. PRO-palkintoja on jaettu vuodesta 2003 alkaen.

Tietojenkäsittelyn lehtori Heikki Hietala palkittiin 2017 ProICT-palkinnolla, joka myönnetään erityisen ansiokkaasta ICT-työstä 3D-koulutuksen parissa.

Haaga-Helia yhdessä mainostoimisto Recommended Finlandin kanssa saavuttivat Silver-palkinnon kansainvälisen markkinointiviestintätoimistojen Best of Interntational -kilpailussa 2017. Best of International -kilpailun tavoitteena on vuosittain palkita parhaat markkinointiviestinnän toteutukset.

Haaga-Helian kielenopettajille Ria Heiskalle (saksa & ruotsi), Pia Mattilalle (espanja & ranska), Pekka Savinaiselle (espanja), Kristiina Åbergille (englanti) sekä Teija Schalinille (englanti) myönnettiin kesäkuussa 2016 ICCn (International Language Assosication) akkreditoima EUROLTA-diplomi, joka on osoitus metodien ja didaktiikan osaamisesta verkko-oppimisympäristössä.

Haaga-Helian myyntikoulutus ylsi myös tänä vuonna hienosti kansainväliselle “Top University Sales Program” -listalle. Tunnustuksen antaa Sales Education Foundation.

Haaga-Helian verkkosivusto on sisällön puhuttelevuuden ja vaikuttavuuden puolesta alansa paras Suomessa. Tähän tulokseen päätyi rovaniemeläinen markkinointiviestintätoimisto Focus Flow, joka vertaili suomalaisten ammattikorkeakoulujen nettisivustoja vuonna 2016.

Koulutusohjelmajohtaja Anne Leppäjärvi on voittanut Suuren Journalismipalkinnon luokassa vuoden journalistinen teko 2016.

EuroCHRIE President’s Award myönnettiin Haaga-Helian hotelli-, ravintola- ja matkailuyksikön johtajalle Jouni Ahoselle lokakuussa 2012. Hän on toiminut useita vuosia EuroCHRIEn ja I-CHRIEn hallituksissa ja isännöinyt 2009 EuroCHRIE konferenssia Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. EuroCHRIE Presidents Award on korkein annettava tunnustus, jonka voi EuroCHRIEn jäsen henkilökohtaisesti saavuttaa. Tunnustus myönnetään elämänmittaisesta ansiokkaasta työstä. Palkinnon saaja on jäsen, joka on osoittanut panostaneensa palvelun ja turismin koulutuksen kehittämiseen, sekä EuroCHRIE yhteistyön eteenpäin viemiseen.

Yliopettaja Marko Mäen ja vararehtori Teemu Kokon konferenssiraportti ”Customer Participation in Retail – Focus on Automated Services” on palkittu kansainvälisen rahoituksen ja kaupan alan konferenssin (International Conference on Investment & Retail Management, ICIRM) parhaana konferenssipaperina Istanbulissa, Turkissa huhtikuussa 2012.

Työelämätietouden edistämispalkinto vuodelta 2012 myönnettiin Haaga-Helian lehtori Eija Kärnälle Strategia käytäntöön -hankkeesta. Palkinnon myönsivät Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ja Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ARENE.

Heinon Tukku Oy:n 100-vuotisjuhlarahaston tunnustuspalkinto on vuonna 2011 myönnetty lehtori Jouko Mykkäselle, joka on merkittävästi kehittänyt viinialan koulutusta ja tuonut WSET-viinikoulutuksen Suomeen. Hän toimii aktiivisesti alan järjestöissä (Suomen Sommelierit ry:n hallituksen puheenjohtaja sekä European Academy of Wine -järjestön hallituksen jäsen).

Haaga-Helia on Suomen toiseksi paras ammattikorkeakoulu -> Talouselämän kirjoitus

Haaga-Helian Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa toteutetussa pilottihankkeessa koulutettiin kymmenen vertaismentoria Helsingin 2. asteen ammatilliseen oppilaitoksiin: Heltechiin, Hesoteen ja Helpaan sekä Porvoon Amistoon. Toiminta organisoidaan yhteistyössä kuntien kanssa. Osaava Verme-verkosto palkittiin merkittävällä kansallisella tunnustuksella 10.11.2010. ”Vuoden osaava verkosto”-palkinnon luovutti opetusministeri Henna Virkkunen avatessaan Valtakunnallisen Osaava Forumin Helsingissä.

Haaga-Helian markkinoinnin lehtorille Seija Bergströmille myönnettiin Editan kirjailijapalkinto marraskuussa 2010. Palkinto on tunnustus pitkäaikaisesta ja menestyksekkäästä työstä oppikirjailijana. Seija Bergström on kirjoittanut Markkinointi-instituutin koulutuspäällikkö Arja Leppäsen kanssa teokset Markkinoinnin maailma ja Yrityksen asiakasmarkkinointi. 

HSO-säätiö on myöntänyt HSO Reward 2010 -tunnustuspalkinnon valtiotieteen tohtori Elisa Juholinille 9.6.2010.

HSO Reward 2009 Haaga-Helian johdon assistenttikoulutuksen henkilöstölle

Korkeakoulujen arviointineuvosto (KKA) valitsi Haaga-Helia-ammattikorkeakoulu, johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelman ammattikorkeakoulujen koulutuksen laatuyksiköksi vuosille 2008-2009, lisätietoja KKA.

Opettaja Kirsti Parkkiselle myönnettiin horeca-alan ammattilaisten PRO 2009 -tunnustuspalkinto.

Atkins ry:n Vuoden opettaja-palkinto myönnettiin vuonna 2008  Raine Kauppiselle.

 

Haaga-Helian opiskelijat

Haaga-Helian Krean opiskelijat Eetu Myllyveräjä ja Emilia Raatikainen ylsivät hopeasijalle AdProfit Junior –markkinointiviestintäkilpailussa 2018. Kunniamaininnan saivat Melissa Kuitunen ja Julia Mäntymäki. Lisäksi Hanna Kinnula ja Henrika Laine pääsivät loppukilpailuun eli kahdeksan parhaan joukkoon.

Best Seller Competition -myyntikilpailu järjestettiin yhdeksännen kerran vuonna 2018. Voiton vei Haaga-Helian myyntityön opiskelija Jimi Hellstedt. Kilpailun tavoitteena on ammattimaisen myyntityön arvostuksen nostaminen sekä Suomen talouselämällekin tärkeän myyntiosaamisen kehittäminen.

Porvoon kampuksen joukkue Urban Borgå selvisi ylivoimaiseksi voittajaksi restonomiopiskelijoiden kansallisessa RESTO2018-tietotaitokilpailussa vuonna 2018. Porvoon kampuksen voitokkaaseen tiimiin kuuluivat Anna Katariina Luoma, Hanna Schroderus, Kimmel Levonen ja Asser Pulska. He toivat ensimmäistä kertaa Haaga-Helialle Suomen mestaruuden tässä matkailualan perinteikkäässä kilpailussa.

Mubban opiskelijat Marine Crepiat, Angela Fabbri ja Suvi Salo voittivat MTL Communications Awards -kilpailussa opiskelijasarjan. MTL Communications Awards -kilpailussa palkitaan vuoden parhaita viestintätöitä kymmenessä eri kategoriassa. Vuonna 2017 kilpailussa oli ensimmäistä kertaa mukana oma sarja opiskelijoille. Kilpailun järjestää Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liitto MTL.

European Sales -kilpailun voitto Haaga-Heliaan. Haaga-Helian myynnin opiskelijat menestyivät erinomaisesti European Sales -kilpailussa Brysselissä vuonna 2015. Jaetun voiton nappasi Karla Vallila. Toinen finaaliin päässyt haagahelialainen Mimosa Sukanen oli neljäs. Kilpailuun osallistui 27 nuorta eri puolilta Eurooppaa.

Restonomiopiskelijoiden leivoksille julkisuutta. Haaga-Helian restonomiopiskelijat Konsta Koistinen ja Jouni Linblad suunnittelivat opinnäytetyönä leivokset neljälle pyhäpäivälle. Ajatus kirkon omista leivoksista lähti liikkeelle Olarin seurakunnan pastorin, Vilppu Huomon ideasta. Tavallisesti kirkkokahveilla tarjotaan perinteistä pullaa tai vastaavaa, mutta nyt Olarin seurakunnan kahvileipätarjonta päivitetään 2010-luvulle. Leivokset suunniteltiin ensimmäiselle adventille, laskiaissunnuntaille, pääsiäissunnuntaille ja helluntaille. Leivoksia tehdessä on pohdittu, miltä helluntai tai adventti maistuu eli mitkä maut voisivat välittää pyhän sanomaa. Pastori Huomon mukaan vastaavaa ei ole toteutettu aiemmin missään päin maailmaa. Opiskelijat omistavat opinnäytetyönsä alkuvuonna 2013 menehtyneen Haaga-Helian lehtorin Outi Westmanin muistolle.http://www.kirkkojakaupunki.fi/uutiset/helluntaille-oma-leivos

Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kisoissa haagahelialaisia mukana finaalissa. Vuoden kokki -kilpailun finaalissa on mukana Haaga-Heliassa opiskeleva Toni Kostian, joka työskentelee ravintola Luomossa. Toni on samalta vuosikurssilta kuin Top Chef -kilpailun vastikään voittanut Kira Weckman. Ensimmäistä kertaa samassa yhteydessä järjestetään myös Vuoden tarjoilija -kilpailu, jonka finaalivaiheeseen on yltänyt myös Haaga-Helian opiskelija, ravintola Nokassa työskentelevä Elina Turunen.

Nelosvoitto Best Seller Competition -kisassa. Haaga-Helian edustaja voitti neljännen kerran peräkkäin Best Seller Competition -kilpailun. Tällä kertaa Haaga-Helia sai peräti nelosvoiton koko kisassa. Kilpailuun  osallistui yhteensä 24 kilpailijaa: 11 Haaga-Heliasta, 11 Turun ammattikorkeakoulusta ja 2 Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Porvoo Campuksen Matkailun koulutusohjelman opiskelijat suoriutuivat hienosti saavuttaessaan toisen sijan Lahdessa huhtikuussa 2012 käydyissä RESTO-kisoissa.

Helsingin matkailusäätiö luovutti matkailualan opiskelijapalkinnon Haaga-Helian restonomeille Karoliina Kanervalle ja Satu Salolle. Molemmat ovat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelijoita ja tekivät yhteisen lopputyönsä aiheesta ”Vetovoimaisen tapahtuman konseptointi”.

Haaga-Helian StartUp School myönsi ensimmäisen opiskelijayrittäjäpalkinnon Haaga-Helian Jari Leinoselle yrittäjäpäivänä 5.9.2012 Jari Leinonen perusti Rekolan Panimon syksyllä 2011. Yrittäjyyden polulle hän asteli pitkän pohdinnan jälkeen ottamalla vauhtia Haaga-Helian liiketalouden yrittäjyyden opinnoista.

Vierumäen opiskelijat OLL:n jalkapallomestareiksi 22.5.2012 Vierumäellä pelatussa,  Opiskelijoiden liikuntaliiton jalkapallomestaruuksista opiskelijayhdistys Tahkon Tallin isännöimässä turnauksessa.

Accenture Oyj jakoi Haaga-Helian tietotekniikan opiskelijoille stipendejä Accenture Awards -ohjelmassaan. Stipendien saajat julkistettiin 15.5. Accenturen Miniseminaarien yhteydessä, joissa kerrottiin myös harjoittelu- ja työmahdollisuuksista Accenturella.

Opiskelija Michael Huotari voitti Haaga-Helian Start up Schoolin -liikeideakilpailun. Työnimellä SofTEE esitetty liikeidea todettiin innovatiiviseksi, markkinoilta puuttuvaksi konseptiksi, joka on toteutuskelpoinen ja liiketoimintana skaalautuva.

Vuoden 2012 Best Seller on Jamina Khadraoui Haaga-Heliasta.

Thesis 2012 -kilpailun palkittujen joukossa oli kaksi Haaga-Helian opiskelijan opinnäytetyötä. Restonomi Heidi Painilaisen opinnäytetyön (”Out of the Woods: Crisis Management in Finnish National Parks”) aihetta pidettiin ajankohtaisena ja tuoreena. Toinen palkittu työ oli liiketalouden tradenomin Taru Mäkisen (”Puhelinkontaktoinnin käynnistäminen pienessä ICT-alan B2B-yrityksessä”) opinnäytetyö.

Tutkimustietoa Haaga-Helian opintojen keskeyttämisen syistä löytyy Hanna Johanssonin 2012 valmistuneesta opinnäytetyöstä "Opintojen keskeyttämiset HAAGA-HELIAssa"

Porvoo Campuksella matkailua opiskelevat Haaga-Helian opiskelijat toivat voiton kotiin Portugalin Farossa huhtikuussa 2011 järjestetystä kansainvälisestä matkailuopiskelijoiden konferenssista (International Tourism Students Conference 2011). Heidän kriisijohtamista käsittelevä tutkimuksensa palkittiin 10 osallistujan joukosta koko konferenssin parhaana tutkimuksena.

Haaga-Heliassa mainontaa ja yritysviestintää opiskelevat Anna Hietanen ja Eveliina Heikkinen ovat mainoksellaan Säätiedotus sijoittuneet valtakunnallisessa Raiku-radiomainoskilpailussa kolmen parhaan joukkoon ja voittaneet kyseisen kilpailun yleisöäänestyksen mainoksellaan.

Best Seller Competition 2010 -kilpailun voitto Haaga-Helian Mikko Junkkarille.

Haaga-Helia sai kaksi palkintoa (opiskelijat Aurora Hannula ja Roosa Välimäki) ja yhden 4. sijan (Päivi Mikkola) valtakunnallisessa Thesis 2009 -opinnäytetyökilpailussa.

Haaga-Helian liiketalouden opiskelijat Pauliina Nikola ja Auni Taimisto ovat saaneet hopeaa Sanomalehtien Liiton valtakunnallisessa mainonnansuunnittelukilpailussa

Haagan restonomijoukkueelle pronssia hotellikoulujen kilpailussa Amsterdamissa 2009.

Haaga-Helian opiskelijat Anna-Leena Mäki, Ilkka Niskanen ja Markku Huttunen palkittiin valtakunnallisessa Thesis 2008 -kilpailussa.