Olet täällä

Vierumäki

Vierumäki

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen toimipiste sijaitsee Vierumäellä Suomen Urheiluopiston alueella. Vierumäelle on runsaan tunnin ajomatka Helsingistä ja lähimmät kaupungit ovat Heinola (12km) sekä Lahti (25km).  Vierumäen kampusta ympäröivät kauniit metsäalueet harju- ja järvimaisemineen. Lauri ”Tahko” Pihkala löysi Vierumäen opiston perustamispaikaksi jo vuonna 1928. Tänä päivänä Vierumäki on Suomen monipuolisin vapaa-ajankeskus, jonka alueella voi harrastaa lukemattomia liikuntalajeja. Alueella on muun muassa uimahalli, kaksi jäähallia sekä runsaasti erilaisia sisäliikuntatiloja. Ulkoalueilta löytyy monipuoliset kuntopolut ja ladut, suunnistusmaastot, kolme golf-kenttää sekä useita palloilukenttiä.

Vierumäen toimipisteessä voit opiskella seuraavissa koulutusohjelmissa:

Tietoa oppimisympäristöstä

Vierumäen yksikön perustehtävä on vastata liikunnan ammattikorkeakoulututkinnon ja ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon koulutuksen järjestämisestä. Koulutusta järjestetään sekä suomen että englannin kielellä. Vierumäellä järjestetään myös erikoistumisopintoja sekä tuotetaan kaupallisia koulutus- ja TKI-palveluita. Yksikkö on mukana alueellisissa, valtakunnallisissa ja kansainvälisissä kehityshankkeissa sekä tekee yhteistyötä Vierumäen kampuksen muiden toimijoiden, Haaga-Helian muiden yksiköiden sekä alan korkeakoulujen kanssa. Vierumäen yksikön työelämäkumppaneita ovat mm. Suomen Urheiluopisto, Vierumäki Country Club Oy, Sport Business School – verkosto, Kansainvälinen Jääkiekkoliitto, useat liikuntaseurat ja – järjestöt sekä alueen kunnat ja liikuntayritykset. Yhteistyössä Vierumäen muiden toimijoiden kanssa kehitetään alueen toimintoja ja edistetään kampuksen mahdollisuuksia työelämälähtöisenä oppimisympäristönä.

Vierumäellä luokkahuoneita sekä luentosaleja löytyy useammasta rakennuksesta. Vanhimmat rakennukset ovat museoviraston suojelukohteita. Päärakennus Kaskela valmistui vuonna 1937. Sen jatkoksi on rakennettu vuonna 1988 Pihkala sekä vuonna 2007 Ilkka. Luentosaleja löytyy myös Urheiluhallista ja sen yhteydessä olevasta Luentokaaresta. Kirjasto ja ATK-luokat ovat Ilkka-rakennuksessa. Kirjasto palvelee kaikkia Vierumäellä asioivia. Se on osa Haaga-Helia ammattikorkeakoulun yhteistä kirjastoa, ja muiden toimipisteiden kirjastot ovat käytössä samalla kirjastokortilla. Kirjaston kokoelmat koostuvat liikunnan, liikuntakasvatuksen ja urheilun aloilta. Kirjastossa on käytössä kaikki Haaga-Helia ammattikorkeakoulun käytössä olevat tietokannat. Kirjastossa on useita työasemia ja myös ATK-luokka on opiskelijoiden käytettävissä päivittäin. Opintotoimisto palvelee opiskelijoita Kaskela-rakennuksen 2. kerroksessa. Opintotoimiston yhteystiedot: opintotoimisto.vierumaki@haaga-helia.fi, puh. 0400 230 407 (9.00-15.00).

Esteettömyys ja oppimisen tuki

Vierumäen toimipisteen uudemmissa rakennuksissa on otettu huomioon myös liikuntarajoitteiset opiskelijat. Invataksit voivat pysähtyä Ilkka-rakennuksen edessä, josta johtaa pyörätuoliramppi ulko-ovelle. Ilkassa ja Pihkalassa on hissit, joilla pääsee jokaiseen kerrokseen. Myös liikuntatiloissa ja uimahallissa esteettömyyttä on parannettu. Vanhan päärakennuksen Kaskelan tiloissa ja urheiluhallin alatasanteen käytössä on edelleen rajoitteita liikuntaesteisille.

Opiskelija saa tukea opintoihinsa opiskelijatutoreilta sekä opettajilta. Opinto-ohjauksesta vastaavat ryhmäkohtaiset opinto-ohjaajat (opettajatutorit). Ohjauksella tuetaan opiskelijan oppimista ja opiskelun suunnittelua. Ohjauksen tavoitteena on tukea opintotavoitteiden saavuttamista ja opintojen suorittamista 3,5 vuoden määräajassa. Opiskelija laatii ensimmäisenä lukuvuonna henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS), jota hän päivittää vähintään kerran vuodessa opintojensa edetessä. Suunnitelma muodostaa perustan HOPS-keskustelulle, jonka opiskelija käy opinto-ohjaajan kanssa kerran vuodessa.

Opiskelijan edut

Tietoa elämisen kustannuksista

Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiö vuokraa opiskelija-asuntoja Vierumäellä. Vuokraa varten voit hakea Kelan asumistukea. Majoitusvaihtoehtona on joko asua Vierumäellä koko lukuvuosi tai vaihtoehtoisesti majoittua vain arkipäivinä. Arkipäivien (ma-pe) majoituspaikkoja on noin 70 opiskelijalle ja kokoaikaisen (ma-ma) majoituspaikkoja on noin 50 opiskelijalle. Majoituksista saa lisätietoja Vierumäen Infra Oy:n kiinteistösihteeriltä puh. 010 5777 399.

Kokopäiväiset opiskelijat ovat oikeutettuja alennuksiin juna- ja linja-automatkoista VR:n ja Matkahuollon opiskelijakortilla sekä HSL:n matkakortilla (ainoastaan opiskelijat, jotka asuvat vakituisesti HSL:n seutulippualueella). Tahkon Talli ry on Vierumäen opiskelijoita edustava opiskelijayhdistys. Se ajaa opiskelijoiden asioita ja järjestää toimintaa myös kouluajan ulkopuolella.

Opiskelijaruokailu

Kaskela-rakennuksessa toimii opiskelijaruokala, jossa voit lounastaa Kelan ateriatukihintaan voimassa olevaa opiskelijakorttia taikka ateriatukikorttia näyttämällä. Lisäksi Haaga-Helia Vierumäen yksikön opiskelijat voivat ostaa alennettuun hintaan aamiaisen sekä päivällisen Kaskelan opiskelijaravintolasta.

Terveydenhoitopalvelut

Ammattikorkeakouluopiskelijoiden lakisääteiset terveydenhoitopalvelut kuuluvat terveysasemille ja oppilaitoksessa oleville terveydenhoitajille. Oman terveysasemasi kautta voi saada terveydenhoitajien ja lääkäreiden palveluita. Vierumäellä on terveydenhoitaja tavattavissa kaksi kertaa viikossa Kaskelan 4. kerroksessa. Muina aikoina terveydenhoitaja on tavoitettavissa puhelimitse. Terveydenhoitajan palveluihin on oikeutettu Suomen Urheiluopiston sekä Haaga-Helia amk:n opiskelijat, joiden yhtäjaksoinen opiskelu kestää vähintään 2 kk. Kiireellisissä tapauksissa palvelee Heinolan terveyskeskus, yhteystiedot Torikatu 13, 18100 Heinola, puh. (keskus) (03) 84940. Yöpäivystys on Päijät-Hämeen keskussairaalassa Lahdessa.     

Liikuntapalvelut                                                            

Useimmat liikuntapaikat ovat vapaa-aikoina opiskelijoiden käytettävissä, mikäli niissä ei ole ennakkovarauksen tehneitä asiakasryhmiä. Uimahallissa opiskelijat voivat harjoitella ennakkoon ilmoitettavina ajankohtina ja golfkenttien käyttö on mahdollista opiskelijahintaan.