Olet täällä

Uusia oppeja ja nykyaikaisia työkaluja - Koulutus antoi valmiudet pysyä mukana työelämän muutoksessa

Uusia oppeja ja nykyaikaisia työkaluja - Koulutus antoi valmiudet pysyä mukana työelämän muutoksessa

Kilpapurjehtija Niklas Lindgren aloitti purjehduksen veljensä kanssa 7-vuotiaana. Lindgrenin isä Jouko Lindgren on purjehduksen olympiamitalisti vuodelta 1980.

- Purjehdus on ollut minulle aina intohimo, josta tuli myös ammatti. Kun pääsin maajoukkueeseen, tukirahoitus nousi. Apurahojen turvin sain sitten kilpailla lajissa, mikä on melko arvokas. Kaikki rahat kyllä menivät suoraan lajiin, Lindgren kertoo.

Lindgren menestyi kilpapurjehtijana hyvin. Vuonna 2012 Barcelonan MM-kisoissa he olivat veljensä kanssa neljänsiä. Haifan MM-kisoissa veljekset yllättyivät hyvästä tuloksesta, vaikka kausi ennen sitä oli Lindgrenin mukaan ollut huono. Viides sija toi myös olympiapaikan vuoden 2016 Rion olympialaisiin. Lindgren on päässyt yhteensä 3 olympialaisiin, Rion lisäksi myös Pekingiin ja Lontooseen.

- Koin, että on aika rakentaa myös urheilun jälkeistä uraa. Siitä huolimatta, että aion vielä purjehtia myös jollain tasolla kilpaa. Hain ja pääsin opiskelemaan Haaga-Heliaan liiketaloutta, pääaineena yrittäjyys ja verkostoituminen.

Opinnoista työkaluja perheyritykseen

Lindgren työskentelee sata vuotta vanhassa perheyrityksessä, Jouko Lindgren Oy:ssä. Yritys on suomalainen täyden palvelun venetelakka. Jouko Lindgren, Niklaksen isä, on kolmannen sukupolven venealan ammattilainen, joka jatkoi perheen viitoittamalla tiellä telakointi- ja korjaamotoimintaa. Puuveneiden rinnalle tulivat lasikuituveneet, ja vanha tietotaito veneiden telakoinnista jalostui modernien teknologioiden hyödyntämiseen.

- Halusin opiskelemalla oppia uutta, nykyaikaisia työkaluja, joita voin viedä yritykseemme. Muun muassa markkinointia, juridiikkaa ja rahoitusasioita. Opinnoissani valitsin monipuolisia opintoja. Valmiita vastauksia ei tietenkään saa, vaan tieto pitää löytää yhdistelemällä opittua. Tein myös toiminnallisen lopputyön, toiminnanohjausjärjestelmän meidän yritykseemme, Lindgren kertoo.

Opintojen käytännönläheisyys miellytti

Lindgren suosittelee opintoja Haaga-Heliassa myös muille urheilijoille. Hän koki käytännönläheisen opiskelun mielekkäänä. Urheilu-urasta on paljon hyötyä. Lindgren kokee itse, että hän on urheilijana oppinut aikatauluttamaan ja rytmittämään elämäänsä. Opiskellessa hän teki tarkat suunnitelmat, ja onnistui organisoimaan aikansa opiskelujen ja samanaikaisen työn välillä. Näin hän myös valmistui suunnitellusti, hieman etuajassa.

- Opiskelu tapahtui moduuleittain. Kaikki tavallaan liittyi toisiinsa, ja jokaisen periodin lopulla oli käytännössä toteutettava projektityö. Ne olivat todella opettavia kokemuksia. Opinnot eivät todellakaan jääneet pelkäksi teoriaksi, vaan monenlainen yritysyhteistyö saattoi ne käytännön taidoiksi. Suosittelenkin ajattelemaan opiskelua laaja-alaisesti, ja valitsemaan opintoja monipuolisesti. Koulutus antaa myös valmiuksia pysyä mukana muutoksessa.