Olet täällä

Opiskelu tarjoaa urheilun ja yrittäjyyden vastapainoksi uusia haasteita

Opiskelu tarjoaa urheilun ja yrittäjyyden vastapainoksi uusia haasteita

Entinen alppihiihtäjä Veera Koskelainen laski kansainvälisellä tasolla 7-vuotta. Alppiuransa hän lopetti vuonna 2014. Urheilu-uran loppu tuli hieman yllättäen, ja Koskelainen koki olevansa aika hukassa tulevaisuuden suhteen.

- Kilpailuviettini ei kuitenkaan kadonnut mihinkään, vaan siirryin käytännössä suoraan suksilta CrossFittiin. Tällä hetkellä kilpailen CrossFitissä, Koskelainen kertoo.

Haaga-Heliassa Huippu-urheilijasta yrittäjäksi -opinnot aloittaneet ikätoverit Victor Malmström, Samu Torsti ja Andy Romar kehoittivat Koskelaista ottamaan yhteyttä Haaga-Helian Auli Pekkalaan, ja selvittämään opiskelumahdollisuudet Huippu-urheilijasta yrittäjäksi -ohjelmassa.

- Olen Aulille todella kiitollinen, ilman hänen apuaan en olisi nyt tässä.

Tasapaino koulun ja työn välille löytyi

Opintojen alussa Koskelainen otti mielestään liian paljon töitä, ja oli selvästi rasittuneempi.

- Opin sittemmin katsomaan, että työ ja koulu ovat tasapainossa, hän naurahtaa.

Tällä hetkellä Koskelainen onnistuu yhdistämään opinnot, yrittäjyyden ja samalla treenaa kilpailumielessä CrossFittiä.

- Koen, että saan tasapainoa näistä kaikista, ja tunnen, että omilla osa-alueillaan ne ikään kuin täydentävät toisiaan, hän kertoo.

Intensiiviviikkoja hän on hyödyntänyt ottamalla niihin tärkeitä kursseja. Koskelainen toimii yksityisyrittäjänä ja on osakkaana CrossFit Takomo salilla. Hän valmentaa ja tekee urheiluohjelmointeja, sekä hoitaa kaikenlaisia CrossFit saliin liittyviä asioita.

- Opettajat ovat olleet todella kannustavia tekemään projekteja omiin juttuihin, ja olen saanutkin tehdä omaan yritykseeni erilaisia projekteja. Näin motivaatio on kummasti suurempi, kun siinä on niin sanotusti oma lehmä ojassa. Olen todella kiitollinen opettajille kaikesta tuesta, Koskelainen kertoo.

Opinnot toivat vastapainoa urheilulle

Uusia nykyisiä tai entisiä urheilijoita hän kannustaa lämpimästi hakemaan mukaan ohjelmaan. Urheilun vastapainoksi opiskelu tarjoaa uudenlaisia haasteita.

- On hyvä siirtää välillä ajatukset pois omasta urheilukuplasta, ja laskea esimerkiksi liiketalouden matematiikkaa. Osa opinnoista on mahdollista suorittaa myös etänä, Haaga-Helia tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja.

- Koskaan ei tiedä, milloin urheilijan ura päättyy. On siis hyvä, että on jokin ankkuri normaalissa arjessa kiinni, Koskela jatkaa.