Olet täällä

Hotelli-, ravintola- ja matkailuala

Hotelli-, ravintola- ja matkailuala

Kiinnostaako sinua hotelli-, ravintola- ja matkailuala, tai työskenteletkö jo alan työtehtävissä ja haluat kehittää osaamistasi?

Huom! Tarkista ennen ilmoittautumistasi, että sinua kiinnostavilla opintojaksoilla on tilaa!

Tarjoamme Haagan kampuksella seuraavien koulutusohjelmien opetusta:

Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma 
Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
Ruokatuotannon johtamisen koulutus
Degree Programme in Hospitality, Tourism and Experience Management
Palveluliiketoiminnan  johtamisen ja kehitämisen koulutus, restonomi (ylempi amk)   Tutustu ylempien tutkintojen osallistumisehtoihin

Opinnoissamme korostuu liikkeenjohdollisuus, joka näkyy etenkin johtamisen, markkinoinnin, laskentatoimen ja juridiikan opinnoissa. Voit valita opintoja sekä kokopäivä-  että monimuoto-opiskeluna (aikuisopiskelu). Monimuoto-opiskelussa lähiopetusta on 3 -4 pv/kk klo 8 - 18 välillä.  Aikataulut löydät täältä

Haagan kampuksen väyläopinnot lukuvuonna 2020 – 2021

Ilmoittautuminen polkuopintoihin syyslukukaudelle 2020 on päättynyt.

Kiinnostaako sinua restonomi-opinnot Haagassa?

Tarjoamme polkuopiskelumahdollisuutta avoimen ammattikorkeakoulun kautta seuraavasti Haagan kampuksella lukuvuonna 2020 – 2021

Päiväopetus

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma, 3 paikkaa
Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma, 3 paikkaa

Koulutus on päiväopetusta, jossa lähiopetusta on pääsääntöisesti ma – pe klo 8 – 17 välillä. Opinnot käynnistyvät 19.8 alkavalla viikolla.

Avoimen Amk:n opiskelijana et ole oikeutettu opintotukeen tai opiskelija-alennuksiin. Ammattikorkeakouluopinnot sisältävät paljon kirjoittamista, laskemista ja lukemista. Opiskelu edellyttää hyvää suullista ja kirjallista suomen ja englannin kielen taitoa. Esimerkiksi Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelmassa englanninkielisen opetuksen osuus on noin 40 %. 

Monimuoto-opiskelu (Etäopiskelua ja tiiviitä lähijaksoja)

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma, 3 paikkaa 
Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma, 3 paikkaa

Monimuoto-opiskelussa lähiopetusta on 3 -5 pv/kk. Lähijaksojen välillä teet tehtäviä itsenäisesti ja ryhmässä.

Avoimen AMK:n opiskelijana et ole oikeutettu opintotukeen tai opiskelija-alennuksiin. Ammattikorkeakouluopinnot sisältävät paljon kirjoittamista, laskemista ja lukemista. Opiskelu edellyttää hyvää suullista ja kirjallista suomen ja englannin kielen taitoa. Esimerkiksi Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelmassa englanninkielisen opetuksen osuus on n. 10 %. 

Aikataulut

Monimuotokoulutusten syksyn aikataulut löydät täältä: http://www.haaga-helia.fi/fi/haagan-monimuotokoulutus-restonomi-amk?userLang=fi

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma, katso ryhmän RHM30 aikataulu

Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma, katso ryhmän RLM24 ohjelma

Yleistä

Kun olet suorittanut 55 opintopistettä vähintään 3.0 keskiarvolla, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi ns. avoimen väylän kautta.  Löydät lisätietoa väyläopinnoista täältä . Voit hakea myös kevään 2021 yhteishaussa ja avoimessa suorittamasi opinnot hyväksiluetaan mikäli tulet valituksi.

Opiskelu maksaa yhteensä 300 euroa/lukuvuosi. Hinta muodostuu kahdesta avoimen ammattikorkeakoulun lukukausimaksusta. Työttömille ja lomautetuille henkilöille opiskelu on maksutonta syyslukukaudella 2020.

Lisäksi edellytämme, että sinulla on käytössä oma kannettava tietokone opintojen ajan, lue lisää laitesuosituksista

Jos kiinnostuit, tutustu aluksi opetussuunnitelmiin ja kurssikuvauksiin.  Huomioithan, että erikoistumisalaopinnot eroavat päivä- ja monimuoto-opetuksessa, linkit löydät täältä:

Jos olet työttömänä, varmista TE-toimistosta voitko opiskella menettämättä päivärahaasi.

Valintahaastattelu

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutuksen ilmoittautuneista kutsutaan ilmoittautumisjärjestyksen perusteella valintahaastatteluun ti 14.8.20 klo 15 – 16 kolme ensimmäiseksi ilmoittautunutta/koulutusohjelma.  Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelman haastattelu pidetään ti 14.8 klo 15 – 16. Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelman valintahaastattelut pidetään ti 12.8. klo 14 alkaen.

Ota haastatteluun mukaasi viimeisin koulutodistuksesi tai opintosuoritusote.  Haastatteluaikaa ei ole mahdollista muuttaa!

Ilmoittautuminen polkuopintoihin syyslukukaudelle 2020 on päättynyt.

Tutustu myös englanninkielisiin verkkokursseihin
Englanninkielisissä ohjelmissa edellytämme kielitaidon osoittamista, lue lisää

Lisätietoja: birgitta.nelimarkka(at)haaga-helia.fi, puh. +358 294471176